Автор: . Следвайте Гласове в Индия увеличи покупките си на руски

...
Автор: . Следвайте Гласове в Индия увеличи покупките си на руски
Коментари Харесай

САЩ станаха най-големият купувач на руски рафиниран петрол през Индия

Автор: . Следвайте " Гласове " в
Индия усили покупките си на съветски недопечен нефт през януари от към този момент рекордните равнища през предходния месец. И, което е учудващо, Съединените щати се трансфораха в най-големия покупател на рафинирани артикули, макар молбите на Вашингтон към останалия свят да не купува съветско гориво.

Покупките на съветски недопечен нефт от страна на Индия се изстреляха до 1,7 млн. барела на ден през януари, което е внезапно нарастване по отношение на 1,2 млн. бр. бр. на ден през декември 2022 година - което даже тогава беше рекордно равнище на покупки.
" Хората се питаха къде може да отиде целият съветски недопечен нефт Urals, в случай че Европа не го купува. Когато Индия взе 1,2 млн. барела на ден през декември, те споделиха, че сигурно Индия не може да купува повече. А през януари тя към този момент е на 1,7 млн. барела на ден ", споделя Виктор Катона, водещ анализатор на недопечен нефт в Kpler, компания за данни и разбори.
Съединени американски щати обичайно са огромен покупател на съветски пречистен артикул, наименуван недопечен петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, защото не могат да купуват VGO непосредствено от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, ръководени от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е създаден от съветски недопечен нефт. 

Reliance и Nayara са най-големите експортьори
Съединени американски щати купуват 200 000 барела на ден подготвени артикули, главно VGO, от Reliance.   " Най-голямата страна на предназначение на индийските артикули изненадващо е Съединени американски щати. А най-големите експортьори в Съединени американски щати са Reliance и Nayara ", споделя Катона.
Reliance и Nayara са двамата най-големи купувачи на съветски недопечен нефт, само че огромните колоси от обществения бранш като IndianOil Corporation (IOC), Bharat Petroleum (BP) и Hindustan Petroleum (HP) също са се присъединили в играта. " Всички купуват. Това се е трансформирало в народен спорт ", споделя Катона.
Този месец Reliance купува към 600 000 барела на ден от Русия, което е съвсем половината от общия потенциал на рафинерията. В момента рафинерията Nayara преработва съвсем напълно съветски недопечен нефт.
10 $ отстъпка за Индия
Около 68 танкера са дебаркирали в индийски пристанища или са на път да дойдат тук. Смята се, че Индия получава почти 10 $ отстъпка на пазара. Ако Индия получава отстъпка от 10 $, рафинериите биха могли да спестят по 10 млн. $ на танкер. Корабите кацат във всички огромни пристанища, в това число Сика (за Джамнагар), Парадип за МОК, Кочи за Вербовъчна разработка. Няколко танкера също са дебаркирали или се насочват към Мумбай, Мангалор, Мундра, Ченай и Висакхапатнам.  
От началото на войната в Украйна преди близо година Индия, призовавайки към разговор, подценява апелите на Запада да не купува съветски нефт, заявявайки, че се нуждае от съветски недопечен нефт, с цел да обезпечи енергийна сигурност за своето 1,4-милиардно население. В същото време Съединени американски щати се борят да възстановят стратегическите си запаси, откакто те бяха изчерпани след въвеждането на съветските наказания и напъните да се спре повишението на цените на ОПЕК, което води до увеличение на цените по американските бензиностанции.
" Графиките демонстрират, че Съединени американски щати са дестинация номер едно през декември. На второ място са ОАЕ, а на трето място е Сингапур. Съединени американски щати изнасят безумно доста VGO ", споделя Катона.
Разбиване на VGO
" Ако разполагате с усъвършенствана рафинерия, можете да разградите VGO до по-сложни въглеводороди. Това е полупродукт, който е съвършен за произвеждане на транспортни горива. Той е извънредно добър за транспортни горива, по-специално за дизелово гориво ", отбелязва Катона. " Може да се преработва и в бензин. "
Общото месечно търсене на недопечен нефт в Индия е към 5,4 млн. барела на ден. Така че към 30 % от суровия нефт сега идва от Русия. Други 15-20% са от локални източници, а още 50% - от други източници. Намалихме покупките от Саудитска Арабия.
Сега Индия е вторият по величина покупател на съветски нефт в света след Китай - само че ние сме най-големият покупател на корабни колета. Китай получава огромно количество по тръбопроводи.
Заради глобите Европа съвсем напълно спря да купува съветски недопечен нефт. Единствено България има изключение и ѝ е разрешено да купува корабни товари с съветски недопечен нефт.
 
Източник:
 
 
 
 
 
31 Яну 202351431 Яну 2023331830 Яну 2023475328 Яну 2023254327 Яну 2023355124 Яну 20232027КоментариЩо така?31 Яну 2023 10:44ч.
Най-голямата “Демокрация ” в света купува недемократичен съветски нефт през медиатори и цялостни джоба на Путин, а по-малките демокрации също. Това е същото като: “Нито един патрон не сме изпратили в Украйна ”. Каква е разликата? Абсолютна перверзия!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мар МЕТА Шикългрубер31 Яну 2023 19:10ч.
Миналата година " Малайзия " усили 20 пъти добива си на петрол...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ММ9331 Яну 2023 10:46ч.
Съединени американски щати са играчи, тях да не ги мислим... само че, вижте, на бедна и глупава Европа жална и майка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Абе в случай че Съединени американски щати не бяха опрели до консервата Европа, скоро нямаше да можем да се измъкнем от ЕС31 Яну 2023 11:21ч.
Имаме шанс, че събитията този път редуцираха робството от епохи на десетилетия. Че с тези управници и мисирки, дето са се налапали с нелепости за " клуба на богатите "....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И защо умират глупавите хохли?31 Яну 2023 11:04ч.
За двуличните западняци и насмърканото наркоманско джудже?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z31 Яну 2023 11:29ч.
Те и най-големия продавач станаха
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР